Imbiss

Tijdens met regelmaat herhaalde reizen probeert Jeroen Bruggenwwirth iets aan de beschouwer mee te geven, van wat hem treft in landschappen die hij voor ons ‘ontdekt’

Daarbij is hij gefascineerd door een rivier als de Rijn, een van de ‘levensaders’ van Europa, waar hij niet alleen de rivier zelf, de verscheidenheid aan oevers, aan bebouwing en mensen er om heen fotografeert, maar ook met een scherp oog details weet uit te vergroten die iets zeggen over het leven aan zo’n rivier.

Kijk hier maar: Een parkeerplaats met een Imbiss: een Duitse snackbar, waar je aan het loket eten kunt bestellen, en verondersteld wordt dat ook staande op te eten.. Stel je voor: in een bocht van een van de grootste rivieren van Europ, omgeven door beboste heuvels, met aan de overkant een stadje, zet je een snackbar neer. Alle reden om er een paar tafeltjes bij te zetten, een bankje misschien of op zijn minst een plaats waar je dan misschien staande, maar toch van het uitzicht kunt genieten. Maar niks van dat alles: je eet je snack op met uitzicht op het helverlichte menu van de felgroen geverfde snackbar, die op een plak asfalt staat. . Natuur ? Uitzicht? Niks daarvan. Consumeren zul je. Dat is een beeld van hoe wij met de natuur omgaan. In een foto gevangen door Jeroen Bruggenwirth.

 

Anthon Fasel

 

fotograaf: 
Jeroen Bruggenwirth