Otto Kaan

Otto Kaan bestaat uit Berend Otto (Amsterdam, 1985) en Guus Kaandorp (Amstelveen, 1986), respectievelijk afstuderend aan de Rietveld Academie in Amsterdam en afgelopen zomer afgestudeerd aan de Koninklijke Academie in Den Haag.
De samenwerking ontstond tijdens de maandagmiddagpauzes op de academie in Den Haag, waar de twee de enigen waren die de behoefte hadden het spel van Ajax van de voorafgaande zondag te analyseren. Al spoedig bleken zij echter ook op artistiek vlak op één lijn te zitten en besloten zij de handen ineen te slaan.

De afgelopen jaren maakten zij onder anderen een negental boekjes waarin zij de stofjes op hun scanner categoriseerden in even zo veel categorieën, een serie digitale collages van rhododenderons, een website die een willekeurige locatie in Google Streetview koppelt aan een willekeurig Engels woord (http://www.edrandom.com), een serie over de leeuwen die ooit de bruggen van het Amsterdamse Centraal Station sierden, twee boeken met opgesneden en ingebonden fotobehang en een mahoniehouten voetstuk voor hun statiefplaatjes.

 

Ondanks hun hoge productie blijft het duo opvallend realistisch; streefden zij eerst naar werelddominantie, inmiddels is de doelstelling bijgesteld naar wereldvrede.